Een tuin als toegift

Vorige week was het weer Festival Oude Muziek in Utrecht: een week lang dagelijks concerten met muziek uit Middeleeuwen, Renaissance en verder. Naast het programma met klinkende namen is er ook altijd een fringeprogramma. Jong talent op kleine en bijzondere locaties. Zo’n locatie was Zuylenspiegel, een voormalige notariswoning uit 1860. geheel in stijl bewaard. Met hoge versierde plafonds, kroonluchters, prachtig behang en grote spiegels. En een ruime binnentuin. Vanaf de straat, hartje Utrecht, heb je geen idee dat er zo’n mooie tuin achter het pand zit. Ik was er voor en klavecimbelconcert van Katarzyna Kowalik met muziek van Lully, Rameau en Couperin. Het klavecimbel paste perfect in het interieur. De klanken van het klavecimbel en uitzicht op de tuin; ik waande mij in een andere eeuw.

dscn1525dscn1525

 

 

 

 

 

 

De tuin was vooral groen door de hagen en de buxus. Ook de hortensia’s waren al groen verkleurd. Het groen en de vijvers (met waterspuwers van Rob Birza) gaven de tuin een serene sfeer.

 

Er waren veel mooie concerten deze week met madrigalen en prachtige vespers. Maar niemand had zo’n mooie toegift als Katarzyna Kowalik met deze mooie tuin.

dscn1533

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Een tuin als toegift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.