Bloemkunst in Baarn

Deze zondag fietste ik naar Baarn met het idee een mooie herfstwandeling te maken op het terrein van kasteel Groeneveld. Tot mijn verrassing was de bloemkunst-tentoonstelling er weer. Ooit was dit een jaarlijkse najaarstentoonstelling in alle zalen van het kasteel.  “Afscheid van de zomer”heette het toen. Om de een of andere reden zijn ze er een aantal jaar geleden mee gestopt. Nu was er  “Bloemkunst terug op Groeneveld”.

dscn1622

Ondanks het prachtige weer ben ik toch binnen gaan kijken en ik werd niet teleurgesteld. Topbloemstukken in alle zalen. In het trappenhuis was een metershoog stuk ( 10 meter) te zien met anthuriums. Verder was er veel gebruik gemaakt van zaden en vruchten van het seizoen. Pompoenen gecombineerd met rozen en bessen. Uitgebloeide berenklauwen met chrysanten. Rozen met zaadbollen van de Japanse anemoon. Om  eens wat te noemen.

dscn1639

Natuurlijk maakte ik een paar foto’s.

dscn1616

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 16 oktober was de laatste dag. Maar het is iets om in het achterhoofd te houden voor volgend najaar. Tot die tijd is Groeneveld gewoon een mooie wandelbestemming.

dscn1633

 

 

 

 

Advertenties

6 gedachten over “Bloemkunst in Baarn

  1. Wat een mooie verrassing! Ben je ook weleens bij Mobach Keramiek geweest? Dat is op de Kanaalweg in Utrecht. Elk jaar in november hebben ze een open dag waarop hun potten/vazen worden tentoongesteld met bloemen erin en dat is prachtig om te zien.

    Like

    1. Nee, dat wist ik niet. Vroeger was er een Mobach keramiekwinkel in het centrum naast Broese. Ik wist niet dat ze nu op de Kanaalweg zitten. Ga er beslist eens kijken! Dank voor je tip.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.