Een mistige winterwandeling

dscn2105-kopie

Op de valreep van het jaar nog een winterwandeling. Beginpunt was het Trappistenklooster Koningshoeven in Tilburg/Berkel Enschot/Moergestel. Het was niet heel duidelijk waar precies het klooster met brouwerij staat. Het was nog te vroeg voor een biertje, we wandelden over het terrein, brandden een kaarsje en gingen op pad.

Hoewel het winter is, hadden sommige struiken al knoppen. Als belofte dat straks de lente weer komt. Er hing een dichte mist, die zorgde voor mooie nevelige uitzichten op de bosrand.

dscn2094-kopie

We namen een bospad en het was verrassend hoeveel kleuren er nog in zo’n kaal bos zijn: veel tinten bruin, mosgroenen en af en toe wat paddenstoelen. En nee, de kluizenaar hebben we niet gezien.

dscn2116-kopie  dscn2114-kopie

dscn2080-kopie  dscn2098-kopie

Opeens stonden we voor een veld met “Brabantse landgeitenbokken”,volgens het bordje dat erbij stond. Met indrukwekkende hoorns, je hoorde ze tegen elkaar kletteren. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt dus een echt Nederlands ras te zijn.

Na een heideveld liepen we langzaam de bewoonde wereld weer in. In Tilburg was kerstmis vervangen door de kermis. Vastbesloten om deze wandeling nog eens te lopen als de heide bloeit, gingen we aan de bitterballen.

 

dscn2110-kopie

Advertenties

3 gedachten over “Een mistige winterwandeling

    1. Als geitenfan wil ik even reageren. Ik heb ook nog nooit van deze geitensoort gehoord. Altijd leuk om ze tegen te komen.
      De foto’s zijn weer mooi en je verslag kort maar krachtig.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.