Terug- en vooruitkijken

Terugkijken

rscn1370December is een maand van terugkijken en van lijstjes. De beste boeken, films, muziek etc. etc. van het jaar. Ik lees ze altijd even om te kijken of er iets bij staat wat ik ook goed vond of  wat mij juist helemaal ontgaan is. Ik ga nu ook even terugkijken op mijn blog, hoewel ik pas in augustus begonnen ben. Allereerst wil ik mijn volgers van het eerste uur bedanken, het was een enorme stimulans om vanaf de eerste dag volgers te zien. Ook dank aan al mijn lezers, van wie ik hoop dat ze ook nog volgers gaan worden…. Dank voor jullie reacties. Ik had niet gedacht dat ik het bloggen zo leuk  zou vinden.

Tijdens een concert ontdekte ik een mooie tuin, ik ontdekte orchideeën in het wild vlakbij huis en ik ging naar Japan. Het best bekeken tot nu toe is “Japanse contrasten”, het verslag van mijn reis naar Japan. Op de tweede plaats staat het tulbandrecept, met direct daarachter “Museum Voorlinden”.

 

tuin Voorlinden
tuin Voorlinden

Vooruitkijken

Wat kunnen jullie in 2017 van me verwachten? Ik ben van plan om ook volgend jaar weer veel buiten te zijn. 2017 is uitgeroepen tot het jaar van de botanische tuinen. Ik kom al regelmatig in die van Utrecht en Leiden. Nu ben ik van plan om ook een paar voor mij onbekende te bezoeken. Daarnaast begint straks het moestuinseizoen weer, met spitten, zaaien, oogsten en eten. Daar zal ik ook met regelmaat over schrijven. Er komt een reisje om verslag van te doen. Af en toe een uitstapje naar de poëzie, een boek, een film of een museum.

Ik hoop jullie in 2017 weer mee te nemen op mijn ontdekkingen. Heb je een suggestie voor iets waar ik over zou kunnen schrijven, laat het me weten.

Ik wens jullie allemaal een gezond en groen 2017

dscn0226-kopie

peultjes en vingerhoedskruid (digitalis) in mijn tuin

 

Advertenties

3 gedachten over “Terug- en vooruitkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.