Snelle aardbeientaartjes

Het is aardbeientijd in mijn tuin!
Dus eet ik aardbeien, zo uit de hand, op brood, in een toetje, in de salade ….

Ik heb twee soorten: de welbekende rode aardbei en de ananasaardbei (fragaria ananassa). Dit is een minder bekend ras (oorspronkelijk uit Chili) waarvan de smaak in de verte doet denken aan ananas. Maar behalve die smaak is er niets gemeenschappelijks met ananas. Ze zijn wat kleiner en ze worden niet rood, maar wit tot lichtroze met rode puntjes.

  

Je kunt er iets meer werk van maken en aardbeientaartjes bakken.Toch hoeft ook dat niet veel tijd te kosten. Vandaag maakte ik goede sier met deze aardbeientaartjes.

Hier mijn snelklaar recept voor kleine aardbeientaartjes.

Voorbereiden:

Laat velletjes bladerdeeg ontdooien en rol ze iets uit. Klop intussen slagroom of, nog sneller, neem een spuitbus. Bekleed muffinvormpjes met het uitgerolde bladerdeeg. Prik hier en daar in met een vork (zodat het minder vochtig wordt). Doe er wat fijngesneden rabarber in met een beetje suiker. Bak in de oven tot het bladerdeeg gaar is. Laat afkoelen.

Op het laatste moment:

Doe eerst een beetje slagroom in de bakjes en vul dan op met aardbeien. Eventueel nog een klein toefje slagroom bovenop.
Garneer met een blaadje citroenmelisse of munt.

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Snelle aardbeientaartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.