Wandelen

NS wandeling Belmonte, Wageningen

Verawandelt nodigde me uit om haar “wandeltag” in te vullen. Een aantal (wandel)bloggers ging me al voor, dus ik kan bijna niet achterblijven. De “wandeltag” van Vera bestaat uit 10 vragen, ik voeg er een paar samen. Nou Vera, hier komt-ie dan:

Waarom wandel je?

Waarom niet? Om mijn hoofd leeg te maken, lekker buiten en in beweging te zijn. In de buitenlucht en uit de stad.

Wanneer wandel je?

Ik wandel elke lunchpauze een vast rondje Zuilensebos, Utrecht. En verder af en toe zoals het uitkomt.

Waar wandel je het liefst / verhard of onverhard?

Bij voorkeur vanaf een station. Soms een NS-wandeling, maar ik ben fan van de Groene Wissels. Om echt lekker uit te waaien is het strand natuurlijk het fijnste. Direct op de tweede plaats wandel ik heel graag in het bos over onverharde paden. Ik ben dol op van die groene graspaden. Mijn laatste wandeling was vorige week: het Kruishaarderheidepad (15/12 km) een klompenpad bij Nijkerk. Dit weekend in de planning: een wandeling in de Ooypolder bij Nijmegen.

Groene Wissel bij Swalmen

Wandel je samen of alleen?

Allebei. Samen is gezelliger, mits het tempo min of meer gelijk ligt. Maar ik ga net zo goed alleen op pad. Mijn al jarenlang vaste wandelmaatje woont in Limburg, met haar loop ik vooral in Brabant of Limburg. Af en toe wandel ik met een vriendin in de buurt van Renkum. Mijn lunchpauzewandelingetje doe ik altijd alleen.
Geen duikplank, maar een uitkijkpunt richting Den Bosch (wandeling van de Paadjesmakers).

Wat is het perfecte wandelweer / wat is je tempo/  welke schoenen draag je?

Als het maar droog is en niet te warm. Door een hardnekkige blessure is mijn tempo behoorlijk laag. Stevige wandelschoenen met extra zooltjes en goede steun kan ik daardoor niet missen. Ik loop tussen 10 en 15 km.

Wat neem je mee?

Een rugzakje met eten, water, paraplu of zonnebrandmiddel afhankelijk van het seizoen en mijn camera. Behalve de routebeschrijving neem ik vaak ook een gewone kaart mee.

Groene wissel Schinnen

Wanneer is je wandeling geslaagd?

Ik vind het wel heel fijn als de routebeschrijving goed klopt en er niet teveel misgelopen of gepuzzeld wordt. De bedoeling is dat ik mijn hoofd een beetje leeg maak onderweg, niet dat ik me het hoofd breek over de route. 

boswandeling bij Renkum

website klompenpaden in Utrecht en Gelderland

Groene wissels vind je op de wandelzoekpagina

10 gedachten over “Wandelen

 1. Jaren geleden voor IVN Utrecht gewandeld met de oud-directeur in het Von Gimborn Arboretum. Toen met name op de herfsttooi van de bomen gelet.

  Like

 2. Dag Stien, wat ontzettend leuk dat je ook de Tag hebt ingevuld en om jouw wandelantwoorden te lezen. Wat een mooi gebied om een lunchwandeling te maken. Zie je de ooievaars nog weleens? Groeten, Vera

  Like

 3. Wat leuk on jouw invulling van de tag te lezen. Heerlijk ontspannen om op pad te gaan. Wel slim om ook een kaart mee te nemen, ik vertrouw altijd op de mobiele kaarten. Maar dat kan natuurlijk een keer mis gaan.

  Groetjes, Jeanine.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.