Een pauze, een wandeling en comfortfood

De herfst kwam -voor mij- te vroeg met veel regen en kou, van dat weer dat je warme chocolademelk nodig hebt en ander comfortfood. Zoals de paprikasoep (receptje hieronder) die ik vandaag maakte. Tegelijk met de regen kreeg ik een paar moeilijke dingen te incasseren, even tijd voor een pauze dus. “Reculer pour mieux sauter”, zeggen de Fransen dan zo mooi.

Groene (stads)wissel Deventer

Gelukkig hadden we ook nog een paar mooie dagen tussendoor, dagen waarop gewandeld kon worden. Zo liepen we op een mooie zaterdag de “groene stadswissel Deventer”. We startten met koffie en een -lekker ouderwetse- bokkenpoot bij Yz en So op het Stationsplein van Deventer. Aanrader! De route ging via de parken en het buitengebied van Deventer om te eindigen bij de Ysselkade. Een aardige Deventerse wilde ons nog wel een andere kant op sturen want “daar was ook nog een mooi park”, maar dat ging ons toch te ver van de route af. We kregen een tros druiven mee voor onderweg en volgden braaf de route. Het was een echte bankjesroute. Soms maak je een wandeling en kom je nauwelijks een bankje tegen, maar hier was dat bepaald niet het geval. We wandelden van bankje naar bankje en deden lekker rustig aan. Langs de Yssel kwamen we voorbij een heel kunstzinnig huis. Tot slot namen we op de Ysselkade een biertje in de zon. Ik merk dat ik er nu met nog meer plezier op terugkijk omdat het een van de laatste droge zonnige dagen was.

Recept voor paprikasoep
nodig: een ui, paar teentjes knoflook en een grote of twee kleine rode paprika’s,
wat takjes tijm, olijfolie en een groentebouillonblokje.

Ui, knoflook en paprika snijden en kort fruiten in olijfolie. Bouillonblokje met halve liter water en de tijmblaadjes toevoegen. Ongeveer een kwartier laten koken. Pureren met staafmixer, eventueel restje wijn toevoegen en nog even doorwarmen.

Opdienen met een schepje zure room of een scheutje melk. Absoluut geschikt als comfortfood. Erbij een lekkere boterham (bijv. met boerenham, geitenkaas en rucola) en toe wat druiven.

 

 

Advertenties

6 gedachten over “Een pauze, een wandeling en comfortfood

  1. Misschien is het geheim van de herfst en vooral de altijd te lang durende winter doorstaan dat je in staat bent om je eigen comfort zone te creëren, met kaarsjes, een open haard, rustige muziek, of zoals met jouw paprikasoep. Ik herken het gevoel.

    Like

  2. Fijn dat je weer een blog hebt geplaatst. De wandeling klinkt wel erg fijn Stien. Herfst voelt wel een beetje net zo, wat een troosteloze dagen hebben we alweer gehad. Aankomend weekend beloven ze weer zon. Daar ga ik echt van genieten.

    Groetjes Jeanine.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.