Terug- en vooruitkijken

Terugkijken

Laatste blog van 2017. Halverwege 2016 begon ik met dit blog; 2017 was mijn eerste volledige “blogjaar”. Ik heb er veel nieuwe volgers bij gekregen: trouwe lezers die ook regelmatig reageren op wat ik schrijf of op de foto’s. Hartelijk dank allemaal dat jullie die moeite nemen. Speciale dank ook aan Vera, die vaak mijn blogs deelt via Twitter. Dat levert steevast meer bezoekers op.

Ook Vera’s wandeltag zorgde voor veel lezers. Mijn blog “Wandelen” kreeg daardoor zelfs de meest bezoekers, gevolgd door de NS-wandeling “Hierdense Poort”. Op de derde plaats staat “De Japanse wijnbes”. Mijn blog over Surinaamse spinazie wordt regelmatig bekeken vanuit Suriname.

Hamamelis x intermedia pallida

Gedichten doen het steevast minder. Toch blijf ik ze plaatsen. Noem het een soort zendingsdrang. Het lezen ervan vraagt net wat meer aandacht en rust. Ik denk dat de wereld een beetje mooier zou zijn als we meer poëzie zouden lezen.

Zelf heb ik natuurlijk ook zo mijn favorieten. “De toverhazelaar” bijvoorbeeld, uit januari, “Korstmos” uit maart en “Zomer” uit juni zonder tekst (!) met de vlinderfoto’s .

koolwitje

2017 was het “Jaar van de botanische tuinen”. Ik bezocht die in Utrecht, Madrid en Valencia. Plus het arboretum in Kalmthout, Van Gimborn in Doorn en Trompenburg in Rotterdam. Ik schreef over Griekse tuinen en over de Vlinderhof in Utrecht. En natuurlijk over kolen en knollen in mijn eigen tuintje.

Vooruitkijken

2018 is door de Europese Commissie voor cultuur uitgeroepen tot “Jaar van het culturele erfgoed”. Ik ben van plan om daar ook af en toe aandacht aan te besteden. Er liggen nog onderwerpen van de afgelopen tijd, waar ik nog niet aan toe kwam. Ik ga vast ook weer mooie tuinen bezoeken, die ik met jullie wil delen.

Maar vooral wil ik jullie weer meenemen in de seizoenen. De verrassingen en de tops en flops in mijn moestuin. Maar ook de kleine verrassingen die je zomaar tegen kunt komen als je er oog voor hebt.

Ik wens jullie allemaal fijne dagen en een mooi 2018.

 

 

 

 

6 gedachten over “Terug- en vooruitkijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.