Groene wissel Baarn

 

Zaterdag, zonnig weer. Er moest weer eens gewandeld worden, wandelroutine opbouwen, mijn nieuwe schoenen stonden te wachten om goed ingelopen te worden. Ik koos een Groene Wissel vanuit station Baarn. Vanwege de combinatie van bos, statige villa’s en kastelen.

Baarnse villa’s met ruime tuinen.

Altijd leuk om tuinen te kijken onderweg en in Baarn heb je er maar zat. Het was vorige week net te vroeg voor bloeiende rododendrons. Ik zag een magnolia, de knoppen op springen. Een geel citroenvlindertje fladderde voor me uit. Na een oversteek van een drukke weg ging de wandeling het bos in. In het bos was veel gekapt, natuurlijk voor productiehout. Er lagen veel losse takken, dus misschien was er ook stormschade. En daar was hetzelfde (?) citroenvlindertje weer dat met me mee vloog. Het zat geen moment stil, dus geen foto.

Jonge dieren op Hoeve Ravenstein.

“Kom jonge dieren kijken op hoeve Ravenstein”, las ik onderweg. Niet helemaal op de route, maar dit laat ik me natuurlijk niet ontgaan. De koeien stonden in de potstal. Het weiland was nog leeg. Er waren kalfjes, lammetjes, geitjes en kuikentjes in boxen met stro. En kindjes, die liepen los.  Op het boerderijterras trakteerde ik mezelf op een lunch van boerenbrood en gemberthee.

Kasteel Groeneveld en Kasteel De Hooge Vuursche.

Het terras van kasteel Groeneveld zat vol. In het voorbijgaan wierp ik een blik in de moestuin: nog kaal natuurlijk. Daarna verder langs de vijver het bos in en langs kasteel De Hooge Vuursche, een stuk statiger dan Groeneveld, opnieuw het bos in. Onderweg overal gele pollen speenkruid.

  

Tot slot stak ik opnieuw een drukke weg over en was ik weer in de Baarnse villawijk op weg naar het station. Het was een mooie wandeling. Mijn nieuwe schoenen liepen prima en het lopen was pijnloos. Dat ik best lang over die 10 km. heb gedaan, ach, dat geeft toch helemaal niks.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Groene wissel Baarn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.