Moestuinpraat

Wat word ik blij van mijn bloeiende salie!

Tot nu toe was er nog niet veel te melden over mijn tuintje. Maar langzamerhand begint het wat te worden. De salie staat uitbundig te bloeien. De akeleien zijn al bijna uitgebloeid, straks worden ze opgevolgd door de lavendel. Vorige maand heb ik een paar grote lavendelplanten gescheurd en teruggeplant en ze staan nu vol knoppen.

Met de mooie pinksterdagen heb ik behoorlijk voortgang geboekt. Eerst heb ik het schaduwhoekje aangepakt. De lelietjes-van-dalen de wacht aangezegd en er nog wat akeleien tussen geplant. De Persicaria “red dragon” en het vingerhoedskruid (Digitalis) vormen een mooie combinatie samen met een grote varen. De rabarber staat er goed bij, ik had al voldoende om een paar potjes rabarberjam te maken. 

Als tweede nam ik de strook langs het pad onder handen. De Japanse wijnbes loopt goed uit. Ik heb hem meteen tegen de schutting gebonden want er staan nu 3 pompoenplantjes in die strook. Die hebben straks ook ruimte nodig. De vrouwenmantel die tussen de aardbeien en de munt staat heb ik gehalveerd. De aardbeien hebben voorrang! Die hebben al kleine groene vruchtjes, hoog tijd om er stro tussen te leggen, zodat de rijpe aardbeien straks niet te nat worden. Zo zie je waarom de Engelsen ze “strawberries” noemen.

De crocosmia’s staan ook goed boven de grond, Er is niets meer te zien van de bruinbevroren punten die ik in maart zag. Ertussen heb ik goudsbloemen en klaprozen geplant. Die laatsten laten zich eigenlijk niet verplanten, dus ik ben benieuwd hoe dat afloopt. Ik ga ze in elk geval goed begieten. Maar zoals ik het nu voor me zie wordt het een vrolijk oranje-rood strookje. Afgemaakt met een randje afrikaantjes.

Wordt vervolgd

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.