Soms zit het mee, soms zit het tegen

Ik zit in een enerverende tijd. Druk, druk, druk op het werk, want veel langdurig afwezigen. Wandelen staat nog steeds op een laag pitje. Gekwakkel met mijn gezondheid. Niks ernstigs, maar wel onderzoekjes en doktersafspraken waar meer tijd in gaat zitten dan me lief is.

Al wekenlang zijn er schilders aan het werk. Het hele complex wordt geschilderd en de houten gevels vernieuwd. En dat gaat niet helemaal volgens “het boekje”. Want daarin staat dat we van tevoren geïnformeerd worden en dat er een afspraak gemaakt wordt wanneer jouw huis aan de beurt is. Toen ik vorige week vrijdag thuiskwam stond er ineens een enorme bouwsteiger in de voortuin. De mooie klimroos, waar ik pas nog zo trots over schreef, is behoorlijk gemolesteerd. Als ik overdag eens een keer thuis ben, komen er schilders aanbellen en op het raam kloppen omdat ze willen dat ik ramen en deuren openzet, terwijl ik over een half uur naar de tandarts moet of ga werken of een andere afspraak heb. Uiteindelijk heb ik de zaak gebeld en kon er een afspraak gemaakt worden op vrijdag. Om kwart voor zeven uur, poes Kaatje opgesloten, alles open gezet, nog even lekker stil buiten ontbijten, muesli met verse aardbeien. Even na zevenen hoorde ik breek- en sloopwerk. “Maar, jullie kwamen toch schilderen?” Nou nee, ze hadden het werk gisteren niet afgekregen, er niet aan gedacht mij te informeren dus….. Toen heb ik gevloekt (schaam) dat ik niet voor niks een hele dag thuis was. Nou, eind van de morgen zouden ze beginnen. Toen regende het heel erg hard. Wel goed voor de tuin natuurlijk, maar niet voor het schilderwerk. Wanneer het af gemaakt wordt? Ik heb geen idee en voorlopig ook geen tijd om er voor thuis te blijven.

Want volgende week krijgt mijn moeder een heupoperatie, daar ga ik vrije dagen voor opnemen.

Omdat ik toch thuis was, heb ik rabarberjam gemaakt. De rabarber doet het goed dit jaar. Het gaat over het algemeen goed in de tuin. Elke dag pluk ik een schaaltje aardbeien en dat is net zo vroeg als vorig jaar. Terwijl ik verwachtte dat alles later zou zijn. Het warme weer van de afgelopen tijd zorgde voor een inhaalslag. De peultjes zijn wel later en beginnen nog maar net te bloeien. De pompoenen kruipen al lekker. Van de courgettes die ik binnen had voorgezaaid, zijn er uiteindelijk maar twee in leven gebleven (dankzij de slakken), waarvan een staat te kwijnen. Nog gauw nieuwe gezaaid en die plantjes staan er nu goed bij. De bietjes groeien goed en ook de Surinaamse spinazie is opgekomen. Ik ben benieuwd.

De bonen stellen me voor een raadsel. Ik had in mei klimboontjes gelegd en er kwam niets op. Na een hevige regenbui lag een aantal boven de grond zonder zelfs maar een beginnetje van uitloop. Onlangs nog een keer boontjes gelegd, die zouden nu toch langzamerhand wel boven de grond moeten staan. Maar ik zie nog steeds niks. De kievitsbonen die ik voorgezaaid had, staan al tot bovenaan de stokken.

Een paar slaplantjes zijn ook opgegeten door de slakken, maar er staat nog wel wat, zoals deze pluksla.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.