De thuisblijf-wandeltag

Een paar jaar geleden startte Vera de Wandeltag. Vera deelt haar wandelbelevenissen op haar blog `VeraWandelt`. Nu het wandelen zich beperkt tot rondjes om het huis, lanceert ze de Thuiswandeltag, over hoe je omgaat met het niet wandelen. Ik vul hem graag voor haar in.

Maak je nog een ommetje of blijf je binnen? 

Ik blijf hoofdzakelijk binnen en maak ommetjes, korte wandelingen en fietstochtjes vanuit huis. Dat deed ik eerder ook al af en toe onder het motto: “Je stapt gewoon je deur uit”.

Wat doe je nu je geen lange wandelingen maakt?

Eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd. Ik werk ’s morgens vanuit huis. ’s Middags doe ik wat in de tuin, maak een wandelingetje of fiets een stukje. De afgelopen week zat ik in de zon met een boek. Eén keer per week naar de groenteboer en de supermarkt en onlangs naar de kapel om een kaarsje op te steken voor mensen die ik ken en het moeilijk hebben. Ik was de enige en heb daar een tijdje in stilte gezeten.

Ik besteed meer tijd aan eten koken. Recepten uitproberen deed ik eigenlijk alleen in het weekend, doordeweeks kookte ik op de automatische piloot. Nu ik meer tijd heb, heb ik van alles uitgeprobeerd. Quiche met ui, champignons en blauwe kaas. (Lekker maar ik miste de bite van spek). Soep van een rest zuurkool met zoete aardappel. (apart, maar niet meer doen). Ovenschotel met aardappels, verse groene asperges en diepvrieserwtjes (verrukkelijk). Bananenbrood met chocolade als toetje (dat is eigenlijk gewoon snoepen). En een toetje uit de oven met de allereerste rabarber uit eigen tuin. (Lekker met aardbeien erbij)

Hoe blijf je fit nu je minder wandelt? / Wat mis je het meest nu je minder wandelt?

Behalve wat rek- en strekoefeningen doe ik niet zoveel. Wat ik mis, is de beweging, je hoofd leegmaken en de stilte. Al is het nu hier in de straat ook erg stil. Ik had net weer wandelconditie opgebouwd en merkte dat het lopen goed ging. Ik voerde de afstanden langzaam op. Ik denk dat ik straks weer opnieuw moet beginnen. Vooral hoop ik dat ik niet ziek wordt.

Welke websites bezoek je nu?

Geen. En ik beperk ook het tv-kijken. Ik vind dat ik mezelf niet steeds hoef bloot te stellen aan al dat Coronagepraat. Ik ben blij dat de krant nog steeds komt en ik heb nog best veel ongelezen boeken in de kast staan.

Welke wandeling wil je het eerst maken als het weer kan?

Ik zou al heel lang gaan wandelen in Noord Limburg, bij Swalmen, maar daar kwam het elke keer niet van. Maar of dat de eerste wandeling wordt?

Welk wandelevenement moet je missen?

Ik ben niet van de evenementen. Ik wandel het liefst alleen of met z’n tweeën. Ik wilde graag de NS wandeling Belmonte gaan doen, die eindigt in Wageningen bij het Arbortum Belmonte. Daar staan nu veel magnolia’s in bloei. Gelukkig zie ik veel magnolia´s in de tuinen onderweg.

Wat voor moois heb je in de buurt al ontdekt?

Teveel om op te noemen eigenlijk. Het voorjaar is een prachtige tijd van het jaar. Er valt elke dag zoveel te ontdekken. Zelfs in mijn eigen voortuintje. Daar bloeien blauwe druifjes, muurbloemen, oude wijfjes en zelfs de judaspenning bloeit al. De roos loopt uit en ik heb takken van de meidoorn in de kamer gezet. De hulst heeft al gebloeid, maar zit ook nog steeds vol rode bessen.

De paddentrek is weer begonnen. Ik zag onderweg afzettingen langs de slootkant met emmers om de padden op te vangen. Erbij bordjes met het verzoek de padden toch vooral in de emmers te laten zitten. Ze worden ´s avonds overgezet om te voorkomen dat ze platgereden worden.

Bij de schaapskooi liepen al weer veel lammetjes, altijd mooi.

Vera, ik hoop snel weer je wandelverhalen te lezen.

 

 

 

 

4 gedachten over “De thuisblijf-wandeltag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.