Hoe gaat het in de tuin?

“Hoe gaat het in de tuin?” Dat vroeg ik me af toen ik vanuit de Meije weer terug naar huis fietste. Ik was vertrokken met regen en ik kwam terug met zonnig weer. Hoe zou de tuin er op gereageerd hebben? Nou, heel goed! DSCN9269kopEr was een echte groei-explosie geweest. Vooral de peultjes staan er prachtig bij. Ook de spitskoolplantjes zijn goed gegroeid. De bietjes zijn nog wat klein. Ik moest wel even aan de slag, want er waren wel erg veel Oost-Indische kers, goudsbloem en klaprozen tevoorschijn gekomen.

Eerst leek het alsof de pronkbonen niet waren ontkiemd. Maar toen ik beter keek, zag ik dat ze waren afgevreten. Ik verdenk de duiven, want ik zag geen slakkensporen. Ik heb nog snel nieuwe pronkbonen gelegd. Wel apart, dat de Japanse boontjes er nog wel ongeschonden staan.

Twee dahlia’s waren flink opgegeten door de slakken, de anderen niet. Ik had aardbeien verwacht, want ik zag al een paar kleine vruchtjes toen ik vertrok. Maar nee, ze waren er niet meer. De aardbeienplantjes staan opnieuw te bloeien. Nieuwe kans dus.

De courgettes beginnen te bloeien. de tomaten blijven nog wat achter. Het is nog maar juni, komt nog wel goed, denk ik. Elk tuinjaar is anders.

Een gedachte over “Hoe gaat het in de tuin?

  1. Leuk Stien! Blijft leuk om te lezen.
    Hier een vergelijkbaar verhaal. Dahlia’s zie ik slechts op 1 plek. Het lijken slakken te zijn die de jonge blaadjes opvreten. Ook een courgetteplant heeft het zo het loodje gelegd. De overgebleven aardbeienplanten geven aardbeien, er zijn veel aalbessen en de vingerhoedskruiden kleuren de tuin. Een bloemenmengsel in een grote bak schiet omhoog.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.