Groene wissel Weesp

Op de dag dat de herfst begon liep ik de Groene wissel Weesp: 11 km. langs de Vecht en door de polder.

DSCN9650kopHet begin van de wandeling paste ik een beetje aan. Want ik wilde eerst koffie drinken in de “Theetuin” van Jacqueline van der Kloet. Die tuin ligt op het bolwerk, “de ingang is rechts van het kanon”, de route komt daar niet. Het bolwerk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Jacqueline van der Kloet is bekend van haar beplantingen met bloembollen, die zijn in het voorjaar te zien. Ik dacht dat ze ook dahlia’s had, maar dat is niet zo. De tuin was al in stemmige herfstsfeer. Toch bloeide er nog wel wat: de onvermijdelijke Japanse anemonen (Anemone hupehensis) die ik toch nog steeds leuk vind. En ook de Japanse wasbloem (Kirengeshoma palmata), die ook pas bloeit vanaf augustus tot in de herfst. Herfsttijlozen waren er ook. Jammer dat die altijd zo plat liggen, na één regenbuitje zijn ze al lelijk. Dan vind ik ze toch echt veel leuker binnen op een schaal.

DSCN9648kop Japanse wasbloem Kirengesoma palmatakopJapanse anemoon en Japanse wasbloem.

Na de koffie pakte ik de route op bij de kerk en liep via de smalle straatjes Weesp uit. Weesp hoort sinds dit voorjaar bij Amsterdam, ik hoop dat het zijn kleinschaligheid behoudt. DSCN9653kopNa nog een bolwerk en een rij schattige houten  huisjes, liep ik een paar km langs de Vecht. Helaas was er geen jaagpad, maar loopt de route over het asfalt. Dit bleef vrijwel de hele route zo, op één pad door de weilanden na.

Het was niet druk en langs de Vecht was veel te zien: piepkleine tuintjes, dijktuinen, woonboten, boerderijen, maar ook grote huizen. Al zijn die niet zo chic als de herenhuizen langs de Vecht bij Breukelen en Maarsen. Van de Vecht zelf zag ik nu en dan een glimp.DSCN9655op

(Dijktuin)

Wat ook fijn was: er stonden af en toe bankjes. Halverwege pauzeerde ik op een bankje, hier met uitzicht over de Vecht. Even later kwam er een groepje wandelaars bij zitten. We wisselden wat uit over de route en over hoe verrassend het centrum van Weesp is. DSCN9657kopNa het bankje kwam het enige onverharde stuk van de route: ca 2 km. over een graspad tussen weilanden door. In de verte zag ik al de “skyline” van Weesp. DSCN9659kopAl snel liep ik Weesp weer binnen en door het oude centrum liep ik weer terug naar het station. Hoewel het een grijze dag was, bleef het droog tot ik thuis was.

Meer info over De theetuin

Advertentie

2 gedachten over “Groene wissel Weesp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.